Peter de Blécourt Email: deblecourtpeter@gmail.com

Simon de Jonge Email: de.jonge.sneeuwuil@hetnet.nl

4-feb-2017 Bedum Blues U22 – ESBC Menhir U20

Bedum met moeite langs Sneek in spannend duel

Zaterdag 4 februari moesten de basketballers van Bedum Blues U22 het opnemen tegen ESBC Menhir U20 uit Sneek. Op voorhand leek het een simpele avond te worden voor de Bedumers, maar de heren uit Sneek maakten er een echte wedstrijd van. De wedstrijd begon slecht met veel missers aan beide kanten, na 8 minuten spelen stond de stand 2-4 op het scorebord. Door wat rake afstand schoten kon Bedum de score hun kant op trekken. Na het eerste kwart stond het 11-9 voor Bedum Blues. Het tweede kwart begon voor Bedum stukken makkelijker. De heren van Sneek speelden een zoneverdediging waardoor de schutters van Bedum de kans kregen om te laten zien wat ze konden. Door een 11-0 run in het tweede kwart stond Bedum halverwege met 22-13 voor. Na wat scores aan beide kanten was de stand bij rust 25-16 voor de Bedumers.

Na rust zakte Bedum wat in en kon de ploeg uit Sneek goed terug komen tot op twee punten. Menhir ging nog geloven in de winst, maar door een paar knappe ballen van de centers van Bedum bleef het verschil van vier punten in stand. Het derde kwart eindigde in 9-14 voor Menhir. Het vierde kwart had wel wat weg van touwtrekken, de ene ploeg liep uit en de andere ploeg kwam weer terug. De Bedumers liepen in het vierde kwart uit tot tien punten. Menhir wilde Bedum niet te ver laten uitlopen en de ploeg knokte zich weer terug tot 4 punten. Het vierde kwart eindigde in 15-15 en daarmee de wedstrijd in 49-45.

Topscorers aan de kan van Bedum waren Patrick Vogel met 15 punten, Lennart Dijkman met 12 punten en Remi Haveman met 8 punten.

02-apr-2016: U22-Bedum Blues tegen H.S.V.B. uit Haren

Bedum Blues u22 wint na verlenging van Haren

Op zaterdag 2 april moest het U22 team van Bedum Blues het opnemen tegen H.S.V.B uit Haren. De teams hadden elkaar al twee keer eerder ontmoet en de score stond na twee wedstrijden gelijk. Bedum begon wat zwak aan de wedstrijd en door twee verdedigingsfouten stond de ploeg uit Bedum snel met 5-0 achter. Door een goed einde van het eerste kwart leidde Bedum na het eerste kwart met 9-17. Hoe verder de wedstrijd raakte hoe slechter Bedum begon te spelen.

Na het tweede kwart was de voorsprong van acht punten volledig verdwenen en was de stand weer gelijk. Na een korte peptalk van de coach in de kleedkamer kwam Bedum weer het veld op en niet om de tweede helft weg gespeeld te worden.

Het derde kwart begon voor Bedum goed met een snelle score va Jordy Jeuring, Haren kwam weer gelijk en ging er weer overheen. Dit zou het beeld worden van het derde kwart, de ene ploeg leidt, de ander maakt gelijk en neemt weer de leiding. Aan het einde van het derde kwart stond het 33-31 in het voordeel van Haren.

Het vierde kwart begon erg rommelig aan de kant van Bedum, spelers liepen elkaar in de weg, ballen werden zomaar weggegooid en passes kwamen niet aan. Haren nam snel een voorsprong van zes punten. Bedum kon zich nog terug knokken in de wedstrijd waardoor het vierde kwart vrijwel gelijk liep als het derde kwart. Met nog een halve minuut op de klok stonden de Bedumers in het laatste kwart met twee punten achter, uit dribbelen en in de laatste seconden scoren was het advies van de coach, Peter de Blécourt. De seconden tikken weg en de bank van Bedum houdt het niet meer. Patrick Heres verliest bijna de bal, maar krijgt hem met geluk weer. Er staan nog drie seconden op de klok, Patrick Heres neemt het schot, raak. door de score van Heres moet er vijf minuten verlengd worden en zijn de kansen van Bedum nog niet verkeken. Bedum neemt al gauw in de verlenging de leiding, deze wordt niet meer uit handen gegeven.

Bedum Blues wint de wedstrijd met 47-50. Topscorer aan de kant van Bedum is Patrick Heres met 15 punten.

30-jan-2016: Bedum Blues U22 – H.S.V.B. U22

Bedum Blues u22 wint nipt van Haren.

Zaterdag 30 Januari speelde het heren u22 team van Bedum Blues een thuiswedstrijd tegen H.S.V.B. heren u22 uit Haren. De ploegen stonden al een keer eerder tegenover elkaar, toen ging Haren er in Bedum met de winst vandoor. Bedum begon stroef aan de wedstrijd, veel schoten gingen mis en onder de basket lag weinig ruimte door de lengte aan de kant van Haren. Aan het begin van het eerste kwart kon Bedum aardig meekomen en lag het dicht bij elkaar. Haren zette even aan in het eerste kwart wat leidde tot een stand van 13-19 na het eerste kwart. Bedum bleef de schoten maar missen en Haren gooide de ballen onder het bord er eenvoudig in. Bedum hielt de schade nog enigszins beperkt en ging de rust in met een 21-29 achterstand. In de rust kreeg de Bedumse ploeg tijd om even na te denken hoe er verder gespeeld moet worden. De ploeg bedacht, vanwege het scorende vermogen onder het bord van Haren, dat er in de verdediging een 2-3 zone gespeeld ging worden. De spelers verdedigden nu geen man meer, maar een gebied. Met drie man onder de basket en twee tegen de driepunterslijn aan ging het verdedigen stukken beter. Ook begon de aanval beter te lopen wat resulteerde in een paar fraaie aanvallen. Door vijf snelle scores na de rust ging Bedum aan de leiding met 31-29. Later in het derde kwart zakte Bedum wat weg en stond er weer een achterstand op het bord van negen punten. Mede door een driepunter van Patrick Vogel en twee scores van Patrick Heres kwam Bedum weer tot op twee punten. In het vierde kwart pakte Bedum door met een flitsende fastbreak van Niek Kwant, die Bedum de leiding gaf. Patrick Vogel redde Bedum door in het vierde kwart twaalf punten te maken waarvan twee driepunters. Bedum kon uiteindelijk de winst veiligstellen. De einstand was 60-55. Topscorers aan de kant van Bedum waren Patrick Vogel met 23 punten en Patrick Heres met 22 punten.

16-jan-2016: Bedum Blues U22 – BV Exercitia ’73

Bedum Blues U22 te sterk voor Eelde

Zaterdag 16 januari speelde het heren U22 team van Bedum Blues in een gewijzigde opstelling tegen BV Exercitia ’73 uit Eelde. Bedum Blues speelde met twee nieuwe spelers, Wildrik Beuling die overkwam van BV Jahn 2 uit Stadskanaal en Stefan Wolters die na een stageperiode van drie maanden op Malta weer terug is gekeerd in het team. Aan Bedumse kant begon de wedstrijd moeizaam met veel missers. Eelde nam al snel de leiding met 0-4.

Door een driepunter van Lennart Dijkman kwam Bedum beter in de wedstrijd, de scores vielen wat beter en de verdediging stond beter. Bedum liep aan het einde van het eerste kwart uit tot 21-11, mede door opnieuw een driepunter van Dijkman en twee benutte vrije worpen van Wildrik Beuling. In het tweede kwart kakte Bedum wat in en zette Eelde wat aan, maar dankzij Patrick Heres die 8 punten op rij maakte, stond Bedum nog wel voor met 36-34. Bedum begon sterk aan de tweede helft met twee benutte vrije worpen van Remi Haveman en opnieuw een driepunter van Lennart Dijkman. Eelde wist maar 8 punten te maken in het derde kwart waardoor Bedum uitliep tot 51-42. In het vierde kwart speelden beide ploegen niet goed, maar de voorsprong van Bedum kwam nooit echt in gevaar.

Doordat Jordy Jeuring 2 van zijn laatste 4 vrije worpen benutte won de ploeg uit Bedum met twaalf punten verschil, de eindstand was 63-51. Topscorers aan de kant van Bedum waren Patrick Heres met 22 punten en Remi Haveman met 12 punten.

09-jan-2016:  Bedum Blues U22 – BV Arrows  Bedum in zinderende wedstrijd langs Dokkum

Zaterdag 9 januari speelde het U22 team van Bedum Blues haar eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen BV Arrows uit Dokkum. De friezen, nummer twee van de competitie, waren vol goede moed afgereisd naar Bedum. Bedum begon matig aan de wedstrijd, wat resulteerde in een stand van 15-22 na het eerste kwart. In het tweede kwart begonnen de Bedummers sterk en kwamen ze tot op drie punten van Dokkum. De ploeg uit Dokkum wist in het tweede kwart weer uit te lopen, met rust stond de ploeg uit Dokkum met 35-43 voor. Bedum Blues kwam goed uit de kleedkamer, De ploeg uit Bedum boog binnen vijf minuten de achterstand om in een voorsprong van vier punten. Ze gingen aan het einde van het derde kwart door waar ze begonnen waren. Bedum scoorde in het derde kwart liefst 31 punten en stond zo voor het begin van het vierde en laatste kwart met dertien punten voor.

Aan het begin van het vierde kwart kwam Dokkum een paar punten terug. Bedum wist in het begin nog om de voorsprong in stand te houden, maar toen de ploeg uit Dokkum met een fullcourt press ging spelen, ging het meteen een stuk beter. De ploeg uit Dokkum stond met nog drie seconden te gaan met twee punten voor. Met nog een seconde op de klok kreeg Niek Kwant van Bedum Blues drie vrije worpen, omdat er op een driepunter een fout werd gemaakt. Als hij er twee zou scoren zou er minimaal vijf minuten verlengd worden, scoorde hij ze alle drie dan had Bedum gewonnen. Met goede moed ging Kwant aan de vrije worplijn staan. De eerste twee gingen erin, wat al voor een lichte euforie leidde in het veld en op de tribune. Met nog een seconde op de klok en nog een vrije worp te gaan was de spanning om te snijden. Kwant wist de derde vrije worp er ook in te gooien, de spelers waren dol van vreugde, maar er moest nog wel een seconde gespeeld worden. Dokkum probeerde het nog wel met een lang afstandsschot, maar die ging er niet in. topscorers aan de kant van Bedum waren Patrick Heres met 23 punten en Remi Haveman met 18 punten, maar Niek Kwant was de gevierde man met zijn winnende vrije worpen.