Jacob Bolt Email: jacobbolt@gmail.com

11-mrt-2017 Bedum Blues U22 uit tegen BV Dunk
Bedum Blues makkelijk langs BV Dunk Zuidhorn
Zaterdag 11 maart Moest het U22 team van Bedum Blues aantreden tegen het U20 team van BV Dunk. Vooraf leken de cijfers in het voordeel te zijn van Bedum. De Bedumers hadden al een keer van Zuidhorn gewonnen en in de stand was het verschil 8 punten.
Bedum begon goed aan de wedstrijd. Door een tactische sprongbal kon Danny van der Klei de bal vrij gemakkelijk in de basket leggen. Door een ijzersterk spelende Sander Kooistra aan de kant van Zuidhorn bleef Dunk in de voetsporen van Bedum, die bij tijden slordig waren in de verdediging. Toen de bal wat sneller rond ging bij “the blues” gingen de aanvallen beter draaien en werd de basket vaker gevonden, wat resulteerde in een 13-19 kwartstand.
In het tweede kwart stonden de centers aan de kant van Bedum op. Een van de startende centers van Bedum, Patrick Vogel, was in het tweede kwart goed voor 7 punten. Bedum bouwde door verzorgd basketbal de voorsprong verder uit tot 11 punten. De stand van het tweede kwart was 8-13.
In het derde kwart bleek goed dat Bedum een maatje te groot was voor Zuidhorn. Door leuke aanvallen en goed samenspel wisten de Bedumers het gat te vergroten tot 17 punten, 33-50. De stand van kwart drie bedroeg 12-18.
Vol zelfvertrouwen en vastberaden gingen de mannen in het blauw het veld in voor het vierde kwart. Het laatste kwart wilde Bedum Blues nog even laten zien wie de baas was in Sporthal de Noordster. Wederom een goed kwart met mooi spel leidde een tot een mooie winst voor Bedum. De stand van 8-20 in het vierde kwart zorgde voor een eindstand van 41-70.
Topscorers aan de kant van Bedum waren Patrick Vogel met 31 punten, Jordy Jeuring met 12 punten en Remi Haveman met 11 punten.

28-jan-2017 Bedum Blues U22 uit tegen Epeios

Bedum Blues u22 wint gemakkelijk van Epeios Zuidlaren

Zaterdag 28 januari moest het U22 team van Bedum Blues vroeg uit de veren, er stond een wedstrijd op het programma om negen uur in Zuidlaren. Op voorhand leken de kansen voor Zuidlaren niet groot. De Bedumers stonden derde met 6 punten en de heren uit Zuidlaren achtste en laatste met nul punten.
De wedstrijd begon slordig aan beide kanten, veel ballen werden gemist en de passing verliep zeer stroef. De heren uit Bedum wisten na twee minuten als eerste de basket te vinden. Door goed teamspel en een sterke spirit kwam het team uit Bedum in de wedstrijd. Mede dankzij een sterk spelende Niek Kwant was de stand na het eerste kwart 4-14.

In het tweede kwart ging Bedum gestaag door met scoren. Remi Haveman was in zijn eentje verantwoordelijk voor een 6-0 run van Bedum Blues. Zuidlaren kwam in het tweede kwart op karakter terug tot 15-28.
Het derde kwart verliep zeer moeizaam aan de kant van Bedum, de aanvallen liepen niet goed en ook stond de verdediging niet goed genoeg. De heren uit Zuidlaren konden daar niet van profiteren, door wat gelukkige ballen wonnen ze het kwart met 9-8. Hierdoor kreeg de ploeg weer vertrouwen en gingen ze geloven in de winst. In het vierde kwart stelde Bedum orde op zaken door een 12-0 run te plaatsen. Het beetje geloof wat er nog was bij Zuidlaren was met 24-48 meteen vervlogen. De wedstrijd werd geëindigd met 4-19 in het vierde kwart, wat in een 28-55 winst voor Bedum resulteerde.
Topscorers aan de kant van Bedum waren Niek Kwant met 17 punten, Remi Haveman met 14 punten en Patrick Vogel met 10 punten.

03-dec-2016: U22 uit tegen Aquila Veendam

Bedum Blues u22 wint bij debuut in Nieuwe competitie van Veendam. Het heren u22 team van Bedum Blues speelde zaterdag 3 december de eerste wedstrijd in de u20 competitie. De ploeg uit Bedum moest het opnemen tegen bv Aquila uit Veendam.

Op voorhand waren de kansen gelijk verdeeld, beide teams hadden nog nooit tegen elkaar gespeeld en wisten niet wat ze konden verwachten. Bedum had een groot team, bestaande uit negen spelers. Een opvallende speler bij Bedum Blues was de 13-jarige Olaf Zomerdijk. Hij speelt normaal in het u16-2 team van de club, maar door zijn talent mocht hij een wedstrijd meedoen met het u22 team. De wedstrijd begon aan beide kanten slordig, er werden veel turnovers gemaakt door slordige passes. De ploeg uit Bedum begon sterk onder de basket, in het eerste kwart waren de centers voor het grootste deel van de score verantwoordelijk. De stand na het eerste kwart was 10-15.

In het tweede kwart kwam de ploeg uit Veendam tot op 1 punt van Bedum. De scores liepen aan het einde van het tweede kwart aardig gelijk, waardoor de stand na het tweede kwart 19-22 was. Aan het begin van het derde kwart stelde Bedum orde op zaken door binnen vijf minuten 8 punten te maken en uit te lopen tot 22-30.

Het derde kwart verliep bijna identiek aan het tweede kwart, maar nu kon Bedum wel doordrukken door via een goed spelende Patrick Vogel uit te lopen tot 31-39.

In het begin van het vierde kwart bleven de scores uit, Veendam kwam terug tot 36-39, maar toen zetten de Bedumers de versnelling iets hoger en liepen uit tot 36-51. Mede door de vele aanvallende rebounds en het aantal steals Won Bedum Blues de wedstrijd met 40-52.
Topscorers aan de kant van Bedum waren Patrick Vogel met 17 punten, Wildrik Beuling met 10 punten en Remi Haveman met 7 punten.