Slecht weer scenario


Hoe te handelen bij slechte weersomstandigheden?
autoinsneeuw2

Al jarenlang bestaat binnen Rayon Noord een regeling over hoe te handelen bij slechte weersomstandigheden. Volgens deze regels moet het heel extreem zijn wil je het recht hebben om de wedstrijd af te zeggen.

Het bestuur van Bedum Blues respecteert ouders die hun gezonde verstand gebruiken en bij extreem slecht weer ervoor kiezen om niet met hun eigen kinderen en ook niet met andermans kinderen de weg op te gaan.

Geef in ieder geval aan de wedstrijdsecretaris of voorzitter door wanneer je een wedstrijd afzegt! We kunnen dan met elkaar kortsluiten dat alles wel goed afgezegd wordt, zodat de bond daar niet over kan vallen.
Kort samengevat: blijf nooit zomaar weg bij een wedstrijd vanwege slecht weer. Stel altijd van tevoren de tegenstander en scheidsrechters op de hoogte zodat die niet voor niets een reis door slecht weer ondernemen.

Stel ook altijd het rayonbureau per email op de hoogte (rayonnoord@basketball.nl).

Let wel: uiteindelijk beoordeelt de Rayon Wedstrijd Commissie achteraf de geldigheid van de afmelding aan de hand van de door haar van derden verkregen informatie met betrekking tot de verkeersveiligheid en de omstandigheden van de wegen.

Mocht de bond ons achteraf geen gelijk geven in onze beslissing dan wordt het een verloren wedstrijd met mogelijk een boete.

Hieronder de regels zoals de bond ze heeft opgesteld naar aanleiding van slecht weer en uitwedstrijden.

Bekijk document Slecht weer scenario